Pages

28 Aralık 2009 Pazartesi

Kremalı Sütlaç

MALZEMELER:
- 1 lt süt
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema
HAZIRLANIŞI:
- Pirinçleri yıkayıp tencereye alınız.Üzerini geçecek kadar su ekleyip pirinçleri haşlayınız haşlama esnasında fazla karıştırmayınız pirinçlerin kırılmaması için.Diğer tarafta tencereye bir litre sütü ve şekeri koyunuz.İçine haşlanmış pirinçleri ilave ediniz.Orta hararetli ocakta kaynamaya bırakınız.Kaynamaya başlayınca 5 dk kadar kaynadıktan sonra bir kasenin içine aldığınız nişastaya çok az su ilave ederek eziniz.Nişastayı kaynayan sütlaçın içine azar azar hızla karıştırarak ilave ediniz.2-3 dk daha karıştırarak pişiriniz.Daha sonra kremayı ekleyip 2-3 dk daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.İçine vanilyasını ekleyip istediğiniz servis kaplarına boşaltın.Oda sıcaklığında ılık hale gelen tatlıları buzdolabında soğutup üzerine tarçın serperek servis yapınız.(Şekre miktarını isteğinize göre çoğaltabilirsiniz.)
AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. kremalısını duymamıştım.elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Kremalı sütlaç,güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  3. Sütlaça bayılırım lakın kremalı hiç denememiş ve tatmamışdım denemeye deger bir tarifi paylaşmışsınız ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ttalım ellerine sağlık hiç kremalısını denememiştimm:)) ama denemeye değer:))

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...